Reviews

Ervaring van Bas van der Krogt

Onlangs had ik de gelegenheid om Richard van Hooijdonk te horen spreken op het Digital Business Festival. Zijn visie op het bouwen van bedrijfsecosystemen en het belang van de juiste mensenmix heeft me aan het denken gezet.

Bij CAPE Groep zien we deze principes dagelijks in actie, vooral in de complexe wereld van Transport & Logistiek.

 

 

 

 

 

De kernboodschap die ik meenam van Richards presentatie was het belang van verbinding. Verbonden zijn met de missie, met elkaar en met de technologie die ons werk ondersteunt. Dit resoneert sterk met hoe we bij CAPE aan projecten werken. Het gaat over meer dan het implementeren van slimme oplossingen; het gaat over het opbouwen van betekenisvolle relaties.

Bij CAPE geloven we dat de consultant die de problemen van de klant begrijpt, diezelfde problemen ook het beste kan oplossen. Dus ja, degene die met je praat over je uitdagingen, zal ook degene zijn die je code schrijft. Dit is niet alleen efficiënt, maar zorgt ook voor een consistentie in begrip en uitvoering die je zelden elders vindt.

De ’think big, act small, move fast’ filosofie van CAPE ligt dicht bij wat Richard benadrukte. We dromen groot, maar handelen met zorg en aandacht voor het kleinste detail. En we verliezen nooit de snelheid van handelen uit het oog, wat essentieel is in een sector die nooit stilstaat.

Maar laat me hier even nuchter zijn. Innovatie is geen eenmalige daad. Het is een proces van continu leren, aanpassen en verbeteren. En ja, bij CAPE gebruiken we templates als een beginpunt voor maatwerk, maar we zijn ons er terdege van bewust dat elke klant, elk project, iets nieuws en unieks vereist. Dus we schromen niet om onze aanpak te verfijnen tot deze echt past bij de klant voor ons.

 

Hoe heb je de dag ervaren?

Reflecterend op de presentatie van Richard, realiseer ik me dat wat we doen bij CAPE Groep niet alleen relevant is, maar ook noodzakelijk. In een tijdperk waarin verandering de enige constante is, is het bouwen van robuuste, responsieve en adaptieve systemen geen luxe meer, maar een voorwaarde voor succes.

Dus als deze ideeën je aanspreken en je bent nieuwsgierig hoe deze aanpak jouw bedrijf vooruit kan helpen, laten we dan eens praten. Geen verkooppraatjes, geen grote beloftes – alleen een eerlijk gesprek over waar je heen wilt en hoe we daar samen kunnen komen!