Reviews

Ervaring van Gilbert van den Dobbelsteen

Mijn naam is Gilbert van den Dobbelsteen. Ik werk bij de Universiteit Twente en ik ben teamleider van het Systems Development Team binnen de afdeling Projects en Development.

Mijn motivatie om hier te komen is vanuit de relatie met Carthago, dat is namelijk een leverancier van ons. Maar ook bij de CAPE Groep hebben we wel is wat afgenomen.  

Dit soort evenementen bezoek ik om bij te blijven, uitwisselen van informatie en te netwerken.

Universitair gezien zijn wij bezig met een grote digitale transformatie. Veel meer processen moeten er geautomatiseerd, gestandaardiseerd en gedigitaliseerd worden. Dat is voor de komende zeven acht jaar echt een grote uitdaging in onze organisatie.

Alsmede het cursus gebaseerde onderwijs waarin een door onze universiteiten ook commercieel mee demarkt op gaat. En dat zijn grote uitdagingen voor onze instelling.

Hoe heb je de dag ervaren?

Ik heb de dag als heel fijn ervaren. Het was leuk om even te contacten met diverse mensen van de CAPE  groep en Carthago. Vooral om die mensen in t echt even te ontmoeten, die je toch vooral veel  digitaal spreekt.

Het heeft me nieuwe contacten met andere organisaties en een stevigere band met onze leveranciers. En dat is voor de toekomst wel goed denk ik.

Wat is volgens jou het belang van het Digital Business Festival? 

Het belang van een dag als deze is dat je toch een beetje bijblijft. Waar zijn je leveranciers mee bezig? Past dat nog bij wie je bent? Want soms moet je ook afscheid nemen van een leverancier en dat is in dit geval dus zeker niet zo!

Dat  komt ook wel eens voor. De universiteit is ondanks dat je zou zeggen dat t onderwijs heel statisch is, vrij dynamisch en we zijn niet te beroerd om een leverancier een keer in te wisselen voor een andere waar nodig.

Ik raad zeker aan om dit soort events bij te wonen. Dat moet je gewoon af en toe doen! Je moet niet je weken daarmee vullen, maar een paar keer per jaar zo’n event bijwonen is vooral ook hartstikke leuk. En om je te overtuigen ja, het vergroot gewoon je netwerk en je komt in contact met mensen en doet nieuwe kennis op, en dat verrijkt gewoon je wereld.