Navigeren door de nieuwe europese CSRD wetgeving met CAPE & Carthago

Welkom terug bij het Digital Business Festival, hét platform waar digitale innovatie en zakelijke transformatie samenkomen. In onze voortdurende inzet om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen en uitdagingen binnen de digitale wereld, vanuit deze rol nodigen we je graag uit voor ons nieuwe event, gewijd aan de nieuwe Europese CSRD-wetgeving.

Wat is CSRD en waarom is het belangrijk?

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een EU-richtlijn die voorschrijft dat grote ondernemingen verplicht worden in hun bestuursverslag te rapporteren over hun impact op milieu-aspecten en HR- en sociale aspecten, oftewel mens en milieu. 

De richtlijn is bedoeld om voor meer transparantie over en betere kwaliteit van duurzaamheidsinformatie te zorgen. De CSRD-richtlijn is onderdeel van het klimaatakkoord, de EU Green Deal. De richtlijn is bedoeld om, zowel voor investeerders als voor andere partijen, meer transparantie over de duurzaamheidsprestaties van organisaties te creëren. 

Ook voor organisaties die al rapporteren over duurzaamheidsprestaties kan de kwaliteit en relevantie van duurzaamheidsinformatie verbeteren door de CSRD. Met de richtlijn CSRD verplicht de EU grote bedrijven in Nederland om over hun duurzaamheidsprestaties te rapporteren in het jaarverslag. Afhankelijk van de grootte van een organisatie geldt deze eis vanaf boekjaar 2024. De CSRD zal voor alle grote ondernemingen in Nederland leiden tot een ingrijpende wijziging in de bedrijfsvoering. Duurzaamheid zal worden geïntegreerd in alle aspecten van de bedrijfsvoering, zoals governance, strategie, risicomanagement, interne controle-omgeving en de interne en externe verslaggeving

Vanaf wanneer verplicht:

JaarType onderneming
2024Grote ondernemingen die nu al verplicht rapporteren op basis van het Besluit Bekendmaking Niet-Financiële informatie
2025Alle grote ondernemingen
2026Beursgenoteerde mkb-ondernemingen
2027Niet-EU ondernemingen met > € 150 miljoen euro

Dit is de reden waarom we dit centraal stellen tijdens ons komende Digital Business Festival.

Digital Business Festival en CSRD: Wat kunt u verwachten?

Tijdens dit evenement zullen we diep ingaan op de volgende aspecten:

  1. Inzicht in CSRD: Ontvang een gedetailleerde uitleg van de CSRD-wetgeving en begrijp hoe het uw bedrijf en de bredere markt zal beïnvloeden. Onze experts zullen de essentie van de regelgeving ontleden en de cruciale punten belichten.
  2. Impact op bedrijfsstrategieën: Leer hoe u uw bedrijfsstrategieën kunt aanpassen aan de nieuwe regelgeving. Ontdek de kansen en uitdagingen die CSRD met zich meebrengt voor uw organisatie en hoe u deze kunt benutten.
  3. Technologische oplossingen: Verken innovatieve technologische oplossingen en best practices die uw organisatie kunnen helpen voldoen aan de CSRD-vereisten. Ontdek hoe digitalisering en automatisering uw processen kunnen stroomlijnen en compliance kunnen vergemakkelijken.
  4. Inzichten van experts: Luister naar gerenommeerde experts en professionals die hun inzichten delen over de implementatie van CSRD.

Hoe deel te nemen?

Het Digital Business Festival over de nieuwe Europese CSRD-wetgeving zal plaatsvinden op 21 maart 2024. Mis deze kans niet om waardevolle inzichten te verwerven, te netwerken met gelijkgestemde professionals en u voor te bereiden op de toekomst.

Registreer u vandaag nog op onze officiële website en zorg ervoor dat u een plekje hebt op dit niet te missen evenement. Samen gaan we op ontdekkingsreis naar de kansen en uitdagingen die de CSRD-wetgeving met zich meebrengt.

Claim direct jouw gratis ticket

Laatste nieuws

De CSRD digitalisatie

De CSRD digitalisatie

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een belangrijke stap richting transparantie en duurzaamheid in het bedrijfsleven. Maar wat betekent het precies voor jouw organisatie? CAPE Groep organiseert binnenkort een webinar waarin we je alles uitleggen...

Lees meer