Terugblik op ons duurzaamheid event bij Grolsch

Het derde Digital Business Festival, gehouden op 4 juni, was een groot succes! Dit evenement bood een exclusieve blik in de keuken van Koninklijke Grolsch, waar we konden zien hoe deze iconische brouwerij al jarenlang vooroploopt in de duurzame transitie.

Tijdens dit evenement, gepresenteerd door Susan Ladrak, duurzaamheidsmanager bij Grolsch, kregen we diepgaande inzichten in de praktische toepassingen van duurzaam ondernemen. Susan deelde onder andere hoe Grolsch zich richt op milieuvriendelijk brouwen, zuinig transport, inclusiviteit en verantwoord alcoholgebruik.

Een hoogtepunt van het evenement was de interactieve brainstormsessie, waarin deelnemers samenwerkten om duurzame oplossingen te bedenken die toepasbaar zijn binnen hun eigen organisaties. Deze sessie was een perfecte weerspiegeling van de boodschap van ons eerste Digital Business Festival over digitale transformatie.

DBF event 3 bij grolsch

Het belang van goede ketensamenwerkingen

Tijdens het eerste Digital Business Festival sprak Richard van Hooijdonk, trendwatcher, over het belang van samenwerkingen binnen en buiten je bedrijf. Hij benadrukte dat om succesvol te zijn in een snel veranderende digitale wereld, bedrijven sterke samenwerkingsverbanden moeten opbouwen en benutten. Dit thema kwam weer krachtig naar voren tijdens het derde festival in het verhaal van Susan Ladrak. Susan legde uit hoe de duurzaamheid werkgroep van Grolsch, door middel van nauwe samenwerking zowel intern als met andere bedrijven in de regio, erin geslaagd is om indrukwekkende duurzame resultaten te bereiken.

When in rome…

En als we er dan toch zijn… dan mag een rondleiding door de brouwerij natuurlijk niet ontbreken! Deze gaf de deelnemers een uniek inzicht in de duurzame innovaties van Grolsch, zoals het gebruik van groene energie, waterbesparingstechnieken, en circulaire verpakkingsoplossingen.

Deze praktische voorbeelden van duurzaamheid in actie inspireerden iedereen om na te denken over hoe zij deze praktijken binnen hun eigen bedrijven kunnen implementeren.

Terugblik

We kijken met veel voldoening terug op een evenement dat niet alleen inspireerde, maar ook concrete handvatten bood voor duurzame transitie. Het derde Digital Business Festival heeft bewezen dat samenwerking en innovatie de sleutel zijn tot een duurzamere toekomst.

We kijken uit naar de volgende editie waarin we nog dieper ingaan op de digitalisatie rondom CSRD.

Aftermovie

Kon je er helaas niet bij zijn 4 juni? Bekijk dan onze aftermovie voor een kleine sfeerimpressie van de dag!

Laatste nieuws

De CSRD digitalisatie

De CSRD digitalisatie

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een belangrijke stap richting transparantie en duurzaamheid in het bedrijfsleven. Maar wat betekent het precies voor jouw organisatie? CAPE Groep organiseert binnenkort een webinar waarin we je alles uitleggen...

Lees meer
Terugblik op ons CSRD event

Terugblik op ons CSRD event

Tijdens de tweede editie van het Digital Business Festival hebben wij samen met de aanwezigen de CSRD-richtlijnen verkent. Hierbij hebben we dankzij de presentaties van de aanwezige experts inzicht gekregen in wat nodig is binnen de hele keten. Het event heeft de...

Lees meer